Apakah perancangan anda untuk jaminan diri dan keluarga tersayang ?

Adakah simpanan anda mencukupi jika berlaku sesuatu musibah menimpa ke atas anda untuk menampung kos rawatan, sara hidup dan pendidikan anak.





Wednesday, June 10, 2009

MENGAPA PERLU MEMILIH TAKAFUL?


Renungi sajak ini.


APAKAH YANG AKU INGINKAN UNTUK ANAK-ANAK, ISTERI & DIRIKU?
Apa yang aku inginkan untuk anak-anak, isteri & diriku?
Sudah tentu segalanya yang terbaik bukan hanya di dunia malah di akhirat jua.
Tempat tinggal yang terbaik
Kenderaan yang terbaik
Makanan dan minuman yang terbaik
Pakaian yang terbaik
Kesihatan yang terbaik
Pendidikan yang terbaik
Masa depan yang terbaik
Akhirat yang terbaik
Segalanya yang terbaik
Jadi, aku rajin bekerja mencari rezeki untuk menyediakan yang terbaik
TAPI,
apa yang akan terjadi bila suatu hari nanti aku tidak boleh bekerja lagi?
Mungkin aku kemalangan
Mungkin aku cacat
Mungkin aku lumpuh
Mungkin aku hilang upaya
Yang PASTI aku tetap akan MATI
Yang PASTI dimasa itu tak mampu lagi..
menyediakan yang terbaik untuk anak-anak, isteri dan diriku juga
SEBAB aku tak punya harta berjuta-juta
Semua milikku "HAK MILIK DITUNTUT OLEH" Bank @ Finance
Hutang Kad Kreditku ribuan RM
PTPTN ku pun belum selesai juga
Barangan rumahku pun COURTS MAMMOTH yang punya
Wang simpananku pun sekangkang kera
Adakah ini sebenarnya yang aku inginkan untuk anak-anak, isteri dan diriku?
KESUSAHAN SETELAH AKU TIADA
Dan di kubur sana gelap gelita, aku sepi menunggu pahala dari dunia
Bertindaklah segera, kematian tidak mengenal usia
mungkin esok mungkin lusa
RM3 sehari mungkin merubah segala
Tenangkan jiwa Anda dengan TAKAFUL
*******
"Manusia tidak pernah merancang untuk gagal
tetapi,
sering gagal dalam membuat perancangan"
*******

Tuesday, June 2, 2009

ASSALAMUALAIKUM

Kepada sahabat2 sekalian.


Kemudahan Insan
Asas Urusan Kami”



Disini saya terangkan sikit mengenai ..

PENGERTIAN TAKAFUL

Takaful adalah satu perkataan yang berasal dari perkataan Arab 'Al-Kafala (jamin) iaitu bermaksud 'Saling jamin menjamin'

Dari segi tafsiran Syara' ia adalah pakatan satu kumpulan untuk saling jamin menjamin dan bantu membantu antara satu sama lain ketika para peserta kumpulan tersebut ditimpa sesuatu musibah

...MUNGKIN HARI INI KITA SIHAT BAGAIMANA DENGAN ESOK DAN HARI YANG MENDATANG...
...BAGAIMANA DENGAN KELUARGA YANG BERGANTUNG HARAP KEPADA ANDA...
...BAGAIMANA PULA DENGAN KELUARGA ANDA TINGGALKAN...


ANDA SAYANG DIRI ANDA
KELUARGA ANDA!!!

APA YANG ANDA SUDAH LAKUKAN UNTUK MEREKA

Kami di etiqa takaful boleh membantu anda :
> Percayakah anda dengan hanya RM3 hingga RM5 sehari anda sudah menyediakan tabungan dan
pelindungan untuk perancangan kewangan hari esok.
> Pengeluaran dibenarkan tanpa menjejaskan amaun perlindungan
> Setiap pelaburan dikawal selia oleh majlis pengawasan syariah (Dato’Seri Hj Harussani Bin Zakaria)
> Pengeluaran zakat pada setiap tahun dan pengecualian cukai pendapatan
> Khairat kematian
> Pampasan kemalangan
> Manfaat harian hospital dan M/C akan dibayar
> Manfaat hilang upaya kekal akan dibayar
> Manfaat penyakit kritkal (36 jenis)

TAHUKAH ANDA TENTANG KOS RAWATAN YANG SENTIASA MENINGKAT SETIAP TAHUN.

Adakah anda sudah bersedia untuk kos rawatan yang mungkin anda hadapi...
Dengan memiliki KAD MEDIC SAVE RIDER KAMI anda layak mendapat seperti berikut

> Mendapat rawatan yang selesa/sempurna/pantas
> Kos rawatan ditanggung sehingga Rm100 000 setahun
> Rawatan dialisis buah pinggang sehingga Rm72000 setahun
> Rawatan barah sehingga Rm 72000 setahun
> Pemindahan organ sehingga Rm50000 seumur hidup
> Khidmat nasihat dari pakar
> Manfaat khairat kematian tambahan
> Segala jumlah manfaat mungkin berubah mengikut pelan yag ditawarkan oleh etiqa takaful berhad(pelan 1-pelan 6)

Dengan peningkatan kos pembelajaran hari ini adakah anda sudah bersedia untuk menghadapinya
demi masa depan anak anda.

“KECEMERLANGAN ANAK ANDA DITANGAN ANDA”
> Menyediakan plan tabungan pendidikan dan perlindungan yang komprehensif
> Manfaat Khairat kematian, hilang upaya dan manfaat hospital
> Manfaat pembayar sekiranya pembayar meninggal atau hilang upaya.
> Anugerah intelek untuk anak-anak yang cemerlang dalam exam
> Pengeluaran wang tabungan 3 tahun sebelum polisi matang

“ REBUTLAH LIMA PERKARA
SEBELUM DATANG LIMA PERKARA ”

REBUTLAH PELUANG INI SEMENTARA ANDA MASIH LAYAK MEMILIKINYA
...simpanlah sedikit pendapatan kita untuk kegunaan dimasa kita amat memerlukanya nanti...

UNTUK PENERANGAN DENGAN LEBIH JELAS ANDA BOLEH HUBUNGI/SMS/EMAIL SAYA..

Sunday, May 17, 2009

FAQ - Medical Card

1.APAKAH JENIS PELAN INSURAN BAGI TAKAFUL MEDIC-SAVE RIDER?
Takaful Medic-save Rider adalah Medical rider dimana ianya boleh disertakan dengan sijil baru individu takaful keluarga. Ianya menyediakan pembayaran semula bagi perbelanjaan perubatan ketika kemasukan hospital , pembedahan, rawatan dan sebagainya.

2.APAKAH TEMPOH MINIMA & MAKSIMA PELAN INI?
Tempoh sumbangan minima ialah 5 tahun dan tempoh maksima adalah 75 tahun.. Pelan ini juga bergantung pada sijil asas takaful,contohnya jika digandingkan dengan polisi seumur hidup, perlindungan akan dilanjutkan sehingga umur 75 tahun. Jika digandingkan dengan endowmen 10 tahun, maka perlindunganakan menjadi 10 tahun sahaja.


3.ADAKAH PELAN INI DIGANDINGKAN DENGAN BONUS-BONUS?JIKA ADA, BERAPAKAH YANG AKAN DIPEROLEHI?
Memandangkan ianya adalah ‘Medical rider’, maka TIADA bonus akan digandingkan dengannya.

4.ADAKAH PREMIUM AKAN DIKECUALIKAN DARI CUKAI?
Ya,sehingga RM3,000 setahun termasuk polisi pendidikan.

5.APAKAH YANG SAYA AKAN DAPAT KETIKA MATANG?
Jika peserta masih hidup sehingga tarikh matang dan dimana pada penghujung tahun akhir kewangan, ada lebihan dari pendapatan pada liabiliti, 80% dari lebihan itu akan disimpan bagi sumbangan para peserta dan ianya hanya dibayar kepada anda bersama dengan faedah ketika tempoh matang bagi kontrak ini.

6.BAGAIMANA CARA PEMBAYARAN?
Cara bayaran akan mengikut pada sijil pelan asas. Ianya mempunyai 4 pilihan untuk membayar, iaitu Bulanan,Suku Tahun, Setengah Tahun dan Tahunan.Anda diberi kebebasan untuk memilih mengikut kesesuaian anda.

7.BAGAIMANA ‘TAKAFUL MEDIC-SAVE RIDER’ MELINDUNGI SAYA?
‘Takaful Medic- Save Rider’ akan membantu anda untuk menyelesaikan segala bil perubatan.Selain itu, kemasukan ke Hospital akan menjadi lebih mudah dengan menggunakan Kad Perubatan yang diisukan oleh MediJaring.

8.ADAKAH IANYA MEMPUNYAI TEMPOH MENUNGGU?
Yes, 30 days waiting period will be applied between the beginning of a disability and the commencement of this contract.

9.ADAKAH SIJIL POLISI PINJAMAN DISEDIAKAN?
Tidak.Sijil Pinjaman hanya dipraktikkan pada sijil pelan asas dan bukannya pada rider.

10.BOLEHKAH MEMBELI BE BERAPA POLISI ?
Sudah tentu. Selagi had keseluruhan seumur hidup tidak melebihi had syarikat - RM300,000 seumur hidup.

11.SIAPAKAH YANG BOLEH MEMBELI PELAN INI?
Semua rakyat Malaysia, atau penduduk tetap Malaysia yang berumur diantara 30 hari (tiga puluh hari) hingga 59 tahun (lima puluh sembilan tahun).

12.APAKAH AKAN JADI KEPADA SIJIL ASAS SAYA JIKA SAYA SUDAH MENGGUNAKAN SEMUA HAD SEUMUR HIDUP DIBAWAH TAKAFUL MEDIC-SAVE?
Peserta masih boleh menikmati faedah sijil asas bagi kematian dan TPD sebelum tamat polisi. Selain itu, apa jua rider yang digandingkan dengan polisi adalah masih sah sehingga tamat tempoh.

13.BERAPA BANYAK PESERTA BOLEH TUNTUT DARI PELAN?
Amaun tuntutan telah ditetapkan kepada RM100,000 setahun bagi had keseluruhan dan RM300,000 bagi had keseluruhan seumur hidup bergantung kepada co-Takaful dan co-bayaran. Peserta boleh menuntut sehingga amaun yang disebutkan di atas.

14.SIAPAKAH YANG PERLU DIHUBUNGI KEMASUKAN SEBAGAI PEMEGANG KAD ‘TAKAFUL MEDIC-SAVE RIDER’?
Anda perlu menghubungi Pentadbir Perkhidmatan Pihak Ketiga, MediJaring Hotline No. 1300 88 6334 .Mereka akan menasihati dan membantu anda berkenaan kemasukan anda.

15.ADAKAH KAD ‘TAKAFUL MEDIC-SAVE RIDER’ DIIKTIRAF OLEH HOSPITAL?
MediJaring sedang menguruskan dengan beberapa hospital seluruh Malaysia.Butiran lanjut bagi hospital akan disediakan di dalam Mailer Kit selepas 1BULAN permohonan diluluskan.Walaubagaimanapun, kesemua butiranperlu dibuat secara terus kepada MediJaring dahulu untuk memastikan status panel hospital.

16.JIKA SAYA MEMOHON BAGI PERKHIDMATAN KESIHATAN,ADAKAH TEMPOH MENUGGU?
30 hari dari polisi bermula,120 hari bagi sakit yang tertentu.Dengan pantas, bagi kes-kes kemalangan.

17.JIKA BERLAKUYA KECEMASAN, HOSPITAL YANG MANAKAH PERLU SAYA PERGI?

Jika ada kes kecemasan, sila bawa ke hospital terdekat. MediJaring akan membantu untuk menguruskan surat jaminan dengan hospital yang mana boleh.

18.BOLEHKAH SAYA MENIKMATI KEISTIMEWAAN KAD ‘TAKAFUL MEDIC-SAVE RIDER’ BILA SAYA KE LUAR NEGARA.
Tidak.Kad Perubatan ini hanya boleh digunakan untuk hospital dalam Malaysia. Anda perlu membayar kesemua perbelanjaan yang terlibat dan failkan tuntutan terus ke MediJaring selepas pulang ke Malaysia.

19.PERLUKAH SAYA MEMBAYAR APA-APA JUA CAJ KETIKA KELUAR HOSPITAL?
Bahagian anda hanyalah Co-Takaful atau Co-Bayaran.
MediJaring akan menjamin perbelanjaan yang terlibat dimana ianya adalah dalam lingkungan had faedah Sijil anda.Anda mungkin perlu membayar Co-bayaran dan Co-Takaful,mana-mana caj berlebihan ataupun caj yang tidak dilindungi dibawah sijil anda (telekomunikasi,makanan tambahan,perbelanjaan lain.cukai perkhidmatan,bantua istimewa,dll) Hospital mungkin akan meminta wang pendahuluan untuk menampung Co-bayaran dan Co-Takaful dan item yang tidak dilindungi oleh Sijil. Ini mungkin dipulangkan ketika keluar dari hospital selepas ditolak amaun Co-Bayaran dan Co-Takaful dan caj-caj yang tidak dilindungi.

20.BAGAIMANA JIKA HOSPITAL ITU BUKAN DARI PANEL MEDIJARING DAN TIDAK DIIKTIRAF MEDIJARING?
Jika bukan panel hospital tidak menerima GL yang diisukan oleh Medijaring,dan pelanggan dinasihatkan atau meneruskan dengan hospital bukan-panel dimana mereka perlu membayar penuh bil mereka,kemudian hantarkan borang tuntutan bagi pembayaran semula.

Peringatan


Kadar Sumbangan adalah berdasarkan pada jantina dan umur Peserta.
•Kadar Sumbangan akan meningkat apabila Peserta mencapai kumpulan umur yang lebih tinggi seterusnya.
•Perlindungan hanya bermula apabila bayaran telah diterima.
•‘R&B’ termasuk caj bilik dan caj makanan.(Biasanya dipraktikkan di Lembah Klang). Luar Lembah Klang, caj bilik dan caj makanan mungkin dipisahkan.
•Jika caj bilik dan caj makanan dipisahkan, ia berkemungkinan keduanya akan dicampur, jumlah keseluruhan akan lebih tinggi dari kelayakan ‘R&B.Mempertingkatkan R&B akan digunakan. (Ini bermaksud peserta perlu membayar 20% bagi Co-Bayaran).

Sunday, May 3, 2009

UniMAP sumbang bantuan kepada 81 pelajar

ARKIB : 28/02/2009 (utusan malaysia)

Kamarudin Hussin (tengah) menyerahkan cek kepada pelajar pada Majlis Penyerahan Cek Tabung Amanah Zakat dan Tabung Amanah Khas UniMAP di Pejabat Canselori, Kangar, baru-baru ini.


KANGAR 27 Feb. - Universiti Malaysia Perlis (UniMAP) menyampaikan sumbangan Tabung Zakat Amanah dan Tabung Amanah Khas UniMAP bernilai RM40,400 kepada 81 pelajarnya yang layak dalam usaha membantu meringankan beban mereka yang kurang berkemampuan untuk terus belajar di universiti tersebut.

Sumbangan itu melibatkan RM29,000 dari Tabung Amanah Zakat yang diberikan kepada 43 pelajar, manakala Tabung Amanah Khas sebanyak RM11,400 diberikan kepada 38 pelajar.

Naib Canselornya, Brig. Jeneral Datuk Prof. Dr. Kamarudin Hussin berkata, Tabung Amanah Khas memperoleh dananya melalui pemotongan gaji staf UniMAP yang prihatin terhadap golongan kurang berkemampuan untuk meneruskan pengajian di universiti tersebut.

Katanya, pelancaran tabung itu dilakukan pada Jun tahun lalu iaitu ketika Pendaftaran Pelajar baru sesi 2008/2009.

''Tabung Amanah Zakat pula diterima daripada Etiqa Takaful dan Bank Islam Malaysia Berhad.

''Penubuhan tabung ini bagi memastikan pelajar UniMAP dapat belajar dengan baik dan mempunyai sumber kewangan yang mencukupi," katanya di sini baru-baru ini.

Beliau berkata demikian ketika berucap pada Majlis Penyerahan Cek Tabung Amanah Zakat dan Tabung Amanah Khas UniMAP di Pejabat Canselori di sini.

Katanya, dalam pemilihan penerima sumbangan itu beberapa kriteria diambil kira iaitu pelajar sepenuh masa uniMAP, terdiri daripada pelajar peringkat diploma dan ijazah pertama, penerima adalah warganegara Malaysia dan pendapatan penjaga yang tidak melebihi RM1,500 sebulan.

Tuesday, April 28, 2009

ingin tahu

Assalamualaikum…

Saya tahu serba sdikit pasal takaful ,adela tgk website..saya minat
nak amik takaful ni..saya ada beberapa pertanyaan seperti di bawah>>>

o Adakah bayaran premium Medical card bulanan akan jadi nilai saving
amount or akan ‘burned’ begitu shj jika tiada ape2 kes hospital tjadi?
Dan jelaskan pd saya jika ade ape2 byran premium utk benefit2 yg akan
‘burned’ begitu saja bila tiada ape ilat tjadi?

Jawapan: Jika helmi mengambil pelan medical card daripada etiqa takaful, plannya mempunyai simpanan jika tidak menggunkan kad tersebut untuk kes-kes kecemasan di hopsital.

Istilah “burn” adalah tidak wujud di dalam industri takaful. Ini kerana akad takaful adalah akad tolong menolong dan derma bersyarat. Ini bermakna kita sebagai ahli pencarum takaful bersama-sama bersetuju untuk bergabung dan melindungi antara satu sama lain manakala syarikat adalah pengurus risiko. Jika kita ditimpa musibah didalam tempoh perlindungan, duit yang diterima bukan lah daripada syarikat tetapi daripada akaun khas iaitu akaun perlindungan ( duit orang ramai). Manakala sebaliknya jika kita sihat, agihan peratusan daripada akaun perlindungan telah disedekahkan kepada pencarum lain. Selepas matang, Simpanan yang telah diasingkan akaunnya dari awal akan dipulangkan oleh syarikat bersama dividen. Pada masa yang sama syarikat juga akan memulangkan baki perlindungan selepas ditolak tuntutan-tuntutan keseluruhan pencarum bersama dividen. Pengurangan hasil yang diterima daripada akaun perlindungan tadi adalah sedekah dan amal jariah helmi untuk saham akhirat dan helmi tidak akan menanggung sebarang kerugian.

Monday, April 20, 2009

Kalau caruman tertunggak lebih sebulan,tuntutan anda akan ditolak…

Assalamualaikum semua,

Apa khabar? Kebelakangan ini banyak kes-kes tuntutan yang saya uruskan. Banyak pengalaman baru yang di timba. Kalau dahulu setiap kali urusan tuntutan dibuat, cek diberi paling lewat sebulan kemudian, dan senyuman pelanggan adalah kepuasan saya. Namun setelah hampir 5 tahun di dalam industri, inilah kali pertama tuntutan yang saya uruskan di tolak bagi pelanggan-pelanggan lama saya.

Sekadar ingin berkongsi dengan anda bahawa Etiqa takaful kini telah mula menguatkuasakan tindakan jika Caruman takaful yang tertunggak lebih daripada sebulan bagi caruman setahun atau 15 hari lewat bagi caruman bulanan. Apakah kesannya? Ya, syarikat takaful sememangnya tidak mengenakan sebarang cas “interest” atau “panelty” ke atas pencarum jika lewat carum. Tetapi tindakannya menggantungkan semua manfaat yang dijanjikan seperti didalam polisi dan manfaat dibuka semula setelah tunggakan selesai. Ini bermakna, jika dalam tempoh tunggakan berlaku anda ditimba sebarang musibah, tuntutan anda tidak akan diterima.

Itulah yang berlaku kepada kebanyakan pelanggan-pelanggan saya kini. Saya sebagai wakil takaful secara peribadinya terasa agak kecewa kerana tuntutan di tolak namun saya terpaksa akur ia diluar kawalan dan tanggungjawab saya kerana tidak mampu memaksa pelanggan saya mencarum secara konsistan tanpa sebarang tunggakan. Tanggungjawab untuk menabung sambil berlindung setiap bulan adalah komitmen diri anda sendiri bukan wakil anda. Jadi jika anda tidak membuat caruman sebanyak satu bulan, syarikat masih menerima sebarang tuntutan. Tetapi jika caruman anda tertunggak sehingga 3 bulan ke atas, bagaimana? Adalah tidak adil jika anda menyalahkan wakil anda kerana tidak mengingatkan anda perkara tersebut. Anda sendiri semestinya menyedari berapa lama anda tidak mengagihkan wang gaji anda setiap sebulan untuk takaful. Anda mengetahui caruman takaful adalah satu “force saving” dan penting sewaktu kecemasan, bagaimana anda boleh mengambil ringan soal caruman bulanan dan mengharapkan orang lain atas tanggungjawab sendiri? Oleh itu, bertanggungjawablah di atas diri sendiri jika tuntutan anda di tolak. Anda boleh mendapatkan maklumat tunggakan anda di talian bebas tol 1300 135 135 sepanjang waktu berkerja.

Sebagai wakil, tanggungjawabnya adalah pemudah cara bagi urusan-urusan pengurusan.

Contoh di dalam kes ini, jika anda ingin membuat tuntutan, anda tidak perlu ke kaunter takaful dan menghantar tuntutan. Anda juga tidak perlu membuat sebarang “follow up” tentang tuntutan anda. Anda hanya perlu sediakan dokumen-dokumen yang diperlukan dan semuanya akan diuruskan oleh wakil anda. Jika Wakil maklum dokumen tidak lengkap, dan perlukan dokumen tambahan, mengapa mesti rasa marah dan leceh sedangkan anda sudah cukup dimanjakan dari awal anda menyertai takaful? Saya agak kecewa berdepan dengan pelanggan-pelanggan yang kurang bersyukur dengan perkhidmatan sepenuh masa wakil yang mereka terima. Ada masanya wakil juga harus bertegas agar pelanggan lebih hormat dan menghargai peranan wakil mereka. Dalam erti kata lain, jika caruman anda tertunggak atau Jika dokumen tidak lengkap jangan salahkan wakil anda tuntutan anda ditolak. Anda sebagai perserta takaful, sepatutnya memudahkan wakil anda dalam menguruskan tuntutan anda bukan melengah-lengahkan penyediaan dokumen yang diperlukan. Perlu diingatkan, jika dokumen tuntutan anda tidak lengkap, tuntutan anda tidak akan diproses. Adalah salah sama sekali anggapan syarikat takaful adalah penipu sekiranya anda adalah punca tuntutan anda digantung ke tepi. Dalam kekecewaan, saya tetap bersyukur kerana bukan semua pelanggan saya yang bersikap begitu. Ada juga yang dapat menerima berita tuntutan mereka ditolak akibat silap sendiri tidak mencarum secara konsistan dan berjanji akan membuat potongan bank setiap bulan. Peserta bijak begini lah yang perlu dicontohi. Masalah ini tidak akan timbul lagi! jadilah peserta yang bijak. Jangan cepat melatah apabila tuntutan anda ditolak dan terus ingin menutup polisi. Sekiranya anda teruskan caruman yang konsistan dan baik, kemudian tuntutan diminta lagi tiada masalah untuk anda memilikinya sepanjang tempoh polisi berkuatkuasa. Apakah beza dahulu dan kini? Kalau dahulu ( sepanjang 5 tahun yang sudah) syarikat kurang mengambil berat soal tunggakan dan tindakan terus membayar tuntutan walaupun anda tertunggak 2 tahun! Namun kini setelah berada di bawah naungan Maybank group, penguatkuasaan tindakan telah berjalan secara satu persatu. Oleh itu, saya sebagai wakil anda ingin mengingatkan anda berkenaan dengan isu ini. Tolong ambil perhatian. Harap anda lebih serius dan bertanggungjawab di dalam caruman bulanan takaful anda. Setakat ini dahulu perkongsian pada kali ini. Apa yang baik itu datang dari Allah yang kurang itu adalah daripada kelemahan saya sendiri. Saya meminta maaf kepada pelanggan-pelanggan saya yang telah ditolak tuntutan mereka. Semua urusan tuntutan telah saya selesaikan namun syarikat sahaja yang boleh mengambil tindakan atas anda sendiri. Sekian, wassalam.

Saturday, April 11, 2009

KESILAPAN KEWANGAN UMUM

Kesilapan 1 : Sentiasa menangguh untuk memulakan sistem perancangan.

Tidak syak lagi inilah kesilapan yang paling besar sekali. Tanyalah diri anda sendiri sudah berapa kali perkataan seperti Tak Apa, Nanti Dulu, Lepas Kahwin, Bila Anak Dah Besar, sering dijadikan alasan untuk tidak memulakan pelan kewangan seperti tabungan untuk pendidikan anak, insuran perubatan atau membuat temu-janji dengan perancang kewangan bagi membaikpulih pinjaman anda.

Kesilapan 2 : Gagal menetapkan matlamat kewangan dan cara mencapainya.

Kita sendiri sedar yang tiada orang yang merancang untuk gagal tetapi kebanyakannya gagal untuk merancang. Mungkin sibuk dengan pelbagai tugas dan tanggungjawab anda tidak mempunyai masa untuk menulis di atas kertas jawapan kepada soalan-soalan seperti :
i- Apakah 3 matlamat kewangan anda?
ii- Bila jangka masa pencapaiannya?
iii- Berapa yang perlu diperuntukkan setiap bulan?

Kesilapan 3 : Kekurangan disiplin untuk menabung secara sistematik.

Media massa sekarang ini dipenuhi dengan iklan dan propaganda bertujuan mengalakkan kita berbelanja lebih dari yang sepatutnya. Tetapi patutkah media massa dipersalahkan? Apakah ada sistem atau rahsia yang boleh menyelamatkan wang kita daripada lanun-lanun seperti kad kredit, jualan murah, desakan rakan sebaya dan gaya hidup serba glamer?

Kesilapan 4 : Kejahilan tentang konsep nilai masa (time value) wang.

Semua orang tahu pasal hutang kad kredit, hutang along dan hutang pinjaman perumahan yang seolah-olah tak pernah habis dibayar dan kalau dapat dibayar pun akan mengambil masa yang lama. Berdasarkan prinsip yang sama (iaitu konsep nilai mata wang) simpanan RM100 sebulan selama 20 tahun pada kadar faedah 10 peratus setahun (kadar kad kredit ialah 18 peratus) akan menghasilkan harta RM72000. Tetapi malangnya masih ramai yang lebih suka menyimpan dengan syarikat kad kredit dan sentiasa merungut tidak cukup wang.

Kesilapan 5 : Perlindungan Takaful/Insuran yang tidak mencukupi.

Apabila memulakan satu sistem simpanan untuk tujuan tertentu contohnya deposit pembelian rumah, tabung pendidikan anak, ada risiko yang boleh menyebabkan wang simpanan tersebut tiba-tiba hangus. Contohnya seperti belanja perubatan, hilang upaya bekerja , kemalangan. Bolehkah kita berserah kepada takdir semata-mata untuk memastikan matlamat kewangan kita tercapai?

Kesilapan 6 : Kegagalan menangani musuh wang yang utama iaitu inflasi

Bayangkan harga sebuku roti 10 tahun dari sekarang, atau segelas teh tarik. Kajian KWSP telah pun menunjukan bahawa duit simpanan yang diambil oleh pencarum sewaktu usia 55 tahun habis dalam jangka masa 3 tahun sahaja. Anda bagaimana, apa senjata yang ada untuk melawan inflasi, kanser kewangan nombor satu?

Kesilapan 7 : Keengganan menggunakan perkhidmatan penasihat kewangan bertauliah.

Kesilapan ini telah digunakan oleh pihak-pihak tertentu memperkenalkan skim cepat kaya, pembelian insuran/takaful dan unit trust yang tidak sesuai dan penggunaan wang KWSP yang tidak berpadanan dengan profil penyimpan. Semua orang tahu bila sakit harus jumpa doktor bukan peguam. Begitu juga kalau ada kes undang-undang jumpa peguam bukan doktor. Tidakkah logik untuk meminta khidmat nasihat seorang penasihat kewangan/perunding takaful bagi mengatasi dilemma pengurusan kewangan anda?

TINDAKAN SUSULAN!!!
Wahai pembaca budiman, diharapkan anda sekarang tahu di mana kesilapan anda. Seterusnya saya cadangkan supaya anda betulkan sebarang kesilapan di atas dan ambil tindakan sama ada merancang sendiri atau membuat temu janji dengan seorang penasihat kewangan/perunding takaful bertauliah.

Friday, April 10, 2009

SMART PLAN 1

Umur Peserta : 35 tahun (Lelaki)
Bayaran : RM150 / bulan
Tempoh Bayaran : 20 tahun (sehingga umur 55 tahun)

Plan Etiqa Mesra (Bayaran : RM86.37)
** Perlindungan Asas : RM51,032 (Meninggal Dunia atau Lumpuh)
** Pulangan Matang (20 tahun) : RM23,785

Rider Medical Card-PLAN 4 (Bayaran : RM63.63)
** Manfaat Had Keseluruhan Tahunan : RM60,000
** Khairat Kematian : RM4,000
** Bilik Penginapan Hospital RM200
** Yuran Laporan Perubatan RM80
** Elaun Harian Tunai Bagi Hospital Kerajaan RM80
** Rawatan Kemalangan Kecemasan Pesakit Luar RM1,250
** Rawatan Kemalangan Kecemasan Pergigian RM1,250
** Rawatan Kecemasan Kesakitan RM50
** Rawatan Fisioterapi Bagi Pesakit Luar RM1,250.

Seperti Yang Dicaj
** Unit Penjagaan Rapi
** Yuran Pembedahan Termasuk Anesthetik & Bilik Pembedahan
** Bekalan & Perkhidmatan Hospital
** Lawatan Pakar Perubatan Dalaman
** Sebelum Kemasukan Ke Hosp./sebelum Pembedahan
** Perkhidmatan Pakar Perunding & Diagnosis
** Rawatan Sebelum Kemasukan Ke Hospital
** Pembedahan Pesakit Luar

p/s: Cadangan ini hanya merupakan keterangan ringkas. Untuk mendapatkan butiran lengkap,
sila hubungi saya.

Monday, April 6, 2009

kereta dan spare tire

kalau kita perhatikan di negara ini, banyak model kereta buatan tempatan di keluarkan, semuanya baru dan cantik. Semua orang hendak memiliki sebuah daripadanya. Tetapi adakah anda perasan, setiap kenderaan baru yang di keluarkan mempunyai 'spare tire' dan tool box. Kenape agaknya ye? kalau kenderaan baru mesti tidak ada banyak kerenah kan. Tapi kenapa semua tu di bekalkan.

kita lihat di sekeliling kita , setiap orang yang hidup di muka bumi ini, walaupun baru di lahirkan belum tentu dia sihat sebenuhnya. seseorang tidak boleh menganggap dirinya akan sentiasa sihat dan tidak ditimpa musibah, kita kena percaya pada ketentuan ilahi , Dia jugalah yang maha mengetahui dan maha Berkuasa, sama juga macam situasi kereta tadi. Walaupun kita sentiasa sihat tapi kita kena beringat selalu dan perlu mempunyai satu skim perlindungan (takaful), untuk membantu kita apabila kita memerlukan pertolongan, insyaallah.

Bagaimanakah jika sebuah kerata tidak mempunyai 'spare tire' dan tool box. apabila berlaku sesuatu cantohnya rosak, tayar bocor dan lain-lain lagi, ini akan membuatkan kereta tersebut tersadai dan pemandu terpaksa meminta pertolongan dari pada orang lain, di situ kita sudah menyusahkan orang lain, sama juga macam kita kalau tak ada perlindungan (takaful), kita akan menyusahkan orang lain walaupun pada hakikatnya kita tak nak menyusahkan mereka. (kerana kita tidak tahu apa akan berlaku pada kita). Beringatlah sebelum terjadi

Tuesday, March 31, 2009

Coverage tinggi, bayar murah?

macam mana cara untuk dapatkan coverage/jumlah perlindungan tinggi dengan bayaran murah?

seorang pelanggan, En Farid(bukan nama sebenar) bertanya kepada saya; saya tak cukup budget la untuk takaful ni. saya mampu bayar RM150 sebulan sahaja. saya perlukan RM150,000 coverage kematian dan hilang upaya. hutang banyak nak cover ni. macam mana sue?

senario: En Farid berumur 25 tahun, kerja sebagai eksekutif,purata pendapatan sebulan RM2300, budget RM150 sebulan, memerlukan coverage asas RM150,000.

dalam situasi biasa, orang yang berumur 25 tahun, sumbangan Rm150 sebulan akan menghasilkan coverage sebnyak RM98,000 sahaja. En Farid masih kekurangan RM 52,000

caranya? senang saja
Saya bukak satu quotation untuk En Farid:

  • Coverage asas(coverage kematian/hilang upaya kekal) RM84,354 (sumbangan RM128.71/sebulan)
  • Coverage tambahan (term rider/rider bertempoh) RM70,000 (sumbangan RM21.29/sebulan)
  • total coverage kematian/hilang upaya kekal termasuk term rider= RM154,354 (total sumbangan RM150 sahaja)

nota: saya menggunakan illustrasi version 2.0 eTiQa Mesra untuk En Farid, tempoh penyertaan 35 tahun

Sunday, March 29, 2009

fikir dan terus berfikir

Sekali lagi kita berfikir, berfikir bulan ini kita akan dapat makan makanan yang sedap-sedap seperti hari hari sebelumnya, itu lah yang kita fikirkan setiap kali kita fikirkan berkenaan simpanan takaful. Apabila diminta menyumbang di takaful, kita akan berfikir sekali lagi, dengan menyumbang di takaful kita terpaksa makan telor goreng & nasi putih yang berkuahkan kicap kerana fikirkan duit kita sudah kurang, itulah yang kita fikirkan setiap kali di minta menyumbang di takaful.

Tetapi apabila kita melihat orang lain mampu meliliki segala-segala nya, kita pun berfikir untuk memiliki segala-galanya walaupun sanggup makan telor goreng & nasi putih yang berkuahkan kicap, dengan berbuat demikian kita mampu untuk memiliki segala-galanya dan nampak sama taraf dengan orang lain..eemm., tapi adakah dengan berbuat demikian kita akan setanding dengan orang lain.. sanggup berhutang, keluarkan duit simpanan, melabur sana sini, makan telor goreng & nasi putih yang berkuahkan kicap, semua itu kita sanggup lakukan asalkan kita setanding dengan orang lain.eemm.

Tetapi kita lupa untuk fikirkan tentang DIRI kita, apabila sesuatu berlaku pada DIRI kita, adakah orang lain akan membantu dan menjaga kita.. eemm.. siapa kah akan membantu isteri dan anak-anak kita apabila sesuatu berlaku pada kita sedangkan duit sudah habis di gunakan untuk menjadikan kita setaraf dengan orang lain , adakah orang lain akan membatu?, bagi orang bujang, wah! masih belum ada tanggujawab. tapi kita lupa berfikir bila sesuatu berlaku pada kita, adakah orang lain akan membantu? eemm.. tak pe mak ayah masih ada boleh jaga.. tetapi sangguhkah anda menyusahkan hari tua mereka..eemm
:-) FIKIR-FIKIRKAN LAH

Friday, March 27, 2009

kisah benar

Suatu pagi, telefon saya berdering. tuutt tuuuttt. Rupa-rupanya call dari seorang existing client (En Firdaus bukan nama sebenar). Nak claim ke? saya terfikir jap. Kalau nak claim baru cari agent ye... masa open house tak ajak puuuunnn. (saja gurau)

En Firdaus ni bukan nak buat claim atas pelan takaful dia, tapi nak jumpa saya saja nak diskas pasal medical card. Pelan eTiQa dia yg sedia ada skrg takde medical card. Dia dah jadi client saya sejak 3 tahun lepas. Hai pelik, tiba2 aje nak jumpa ni. Tapi takpe, so saya set appointment, dtg kat ofis dia kat KL

Bla bla bla saya explain serba sedikit pasal medical card. En Firdaus ajak sorang kawan dengar sekali. Dah habis cerita, dua2 orang terus isi borang. Saya tanya nak bayar cara macam mana? Saya ckp saya prefer En berdua bayar setahun sekaligus. Deduct dari akaun bank banyak masalah. So diorang setuju. Amboi byk gak duit diorang ni bole byr ribu riban sekaligus. Alhamdulillah, manusia berusaha, Allah yg Maha Pemurah memberi rezeki.



Dah dekat nak abis cerita and isi borang sume tu baru la saya tau, rupanya ibu En Firdaus skrg tengah sakit berat. Macam kena strok, cuma bukan kritikal. Tapi kalau tak dirawat takut jadi kritikal. Terkejut jugak saya. Dalam hati saya, kesiannyaaa. En Firdaus ckp ibu masuk hospital SMC, pastu keluar pegi daftar kat GH sebab tak mampu nak byr. Kalau nak teruskan medical ibu dia kat SMC kena ada duit RM20,000. uish byk tu.

Alangkah bagusnya kalau ibu En Firdaus ada medical card? tapi nak buat macam mana, benda dah berlaku. skrg pun En Firdaus dah sedar sebab benda berlaku depan mata. Skrg En Firdaus dah bertindak dari awal dgn menyertai pelan eTiQa yg cover sekali medical card. Tahniah saya ucapkan kpd En Firdaus atas keputusan beliau.

Anda macam mana? Fikir-fikirkan lah...

Saya mempunyai medical card eTiQa Takaful, apa yang dilindungi?

Medical card eTiQa Takaful atau nama betulnya Medic Save Rider banyak membantu anda dikala anda amat memerlukan bantuan perubatan. Medical card ini digunakan jika anda dimasukkan ke hospital (warded), bukan untuk out-patient.

Tujuannya adalah untuk membantu anda membayar bil-bil hospital yg melambung tinggi sekarang, terutamanya di hospital swasta macam kes ibu En Firdaus yang saya share sebelum ni.

Ada sahabat2 saya di agensi kerajaan kata mereka tak perlukan medical card, sebab government dah cover 'semua'. Saya tanya balik, 'semua' tu apa? Mereka kata mereka hanya perlu daftar di hospital kerajaan untuk dapatkan bantuan perubatan. tapi cuba anda bayangkan, adakah anda akan mendapat bantuan perubatan SEGERA jika anda mendaftar di hospital kerajaan?

Jadi, ini saya perkenalkan medic save rider medical card yang dapat membantu anda:
klik la kat gambar2 tu untuk view lebih jelas ok
Berikut saya paparkan benefit yg akan anda dapat sekiranya anda memiliki medical card ni:


dermakan kepada tabung Tabarru' kami lebih kurang RM40-Rm100 sebulan dan anda akan mendapat manfaat seperti di atas. Bukan kah lebih tenang jiwa dan perasaan kite jika kita semua sudah bersedia dengan bantuan perubatan dikala penyakit menimpa?

Etiqa Takaful diiktiraf dunia

Sumber: Harian Metro, 18hb Julai 2008

Etiqa Takaful Berhad dipilih sebagai pemenang kategori pemasaran takaful terbaik dalam Anugerah Takaful Antarabangsa 2008 sempena Sidang Takaful Antarabangsa di London, baru-baru ini.

Anugerah yang mempertanding 11 kategori itu disampaikan Ketua Forum Muslim Konservatif, Mohamed Iltaf Sheikh.

Etiqa Takaful diiktiraf kerana pendekatan pemasarannya yang inovatif serta paling menyerlah dalam kategori pemasaran terbaik.

Calon lain dalam kategori sama ialah Salama (Islamic Arab Insurance Co) dari Emiriah Arab Bersatu dan SABB Takaful (Arab Saudi).

Timbalan Presiden Eksekutif dan Ketua Perancangan Korporat Etiqa, Shahril Azuar Jimin, berkata sejak pelancaran jenama Etiqa pada November 2007, pihak pengurusan berusaha bersungguh-sungguh memastikan nilai berkenaan diterapkan setiap ahli keluarga Etiqa.

“Nilai ini diterapkan dalam tingkah laku, budaya kerja dan cara melayan pelanggan dengan menyenangkan proses serta kuasa kepada ahli keluarga Etiqa memudahkan mereka memberi pengalaman positif kepada pelanggan.

“Anugerah ini membuktikan usaha kami mengutamakan pengalaman positif pelanggan apabila berurusan dengan kami diakui dan dalam melangkah maju, kami akan terus mengambil iktibar daripada pelanggan kami kerana mereka teras kewujudan kami,” katanya dalam satu kenyataan di Kuala Lumpur, semalam.

Antara kategori lain yang dipertandingkan ialah Syarikat Takaful Terbaik, Syarikat Re-Takaful Terbaik, Syarikat Takaful Reinsurans Terbaik, Produk Takaful Terbaik, Syarikat Teknologi Takaful Terbaik, Pengurus Aset Takaful Terbaik, Syarikat Pengkadaran Takaful Terbaik.

Etiqa Takaful ialah pengedar produk Takaful melalui pelbagai rangkaian dan memiliki tenaga agensi kukuh dengan lebih 12,000 wakil dengan 48 buah cawangan di seluruh negara.

RUNUNGKANLAH...

Jika diberi pilihan produk kewangan iaitu takaful dan saham amanah, yang mana satukah anda pilih dulu? Kebanyakan masyarakat melayu di luar sana lebih tertarik dengan pelaburan. Ada yang sanggup memulakan pelaburan dengan hanya RM1,000, dalam keadaan mereka tidak mempunyai sebarang persediaan menghadapi musibah, iaitu perlindungan atau takaful. Pelaburan memanglah menguntungkan, sesiapa pun mahu. Tetapi kenapa tidak diutamakan dahulu perlindungan? Menyimpan sambil anda dilindungi sekaligus. Sudahkah anda semua membuat persediaan ini? Fikirlah tentang kematian, musibah yang datang tidak mengenal usia dan masa. Islam juga mengajak kita selalu mengingati tentang mati.

Namun kenapa masih ramai yang tidak mahu bersedia dan masih sanggup meminta-minta? Sahabat sekalian, janganlah jadikan keluarga kita juga di antara penambah jumlah statistik ini bila kita pergi meninggalkan dunia ini buat selamanya. Isteri yang mungkin sekarang tidak bekerja demi menjaga anak-anak tercinta, akan terbiar nasibnya apabila ketiadaan suami sekiranya tidak disediakan perlindungan. Jangankan kata isteri yang menjadi surirumah sepenuh masa, hatta isteri yang mempunyai kerjaya sendiri juga belum tentu mampu menggalas beban yang suami tinggalkan semasa hayatnya. Ansuran kereta? Ansuran rumah? Hutang kredit kad? Bil-bil? Pendidikan anak-anak? Jika sudah ada kesedaran, sudah sediakan perlindungan buat keluarga, alhamdulillah! Teruskan usaha itu.

HADIS RIWAYAT AL-BUKHARI
“Tinggalkan anak dan isteri kamu dengan kesenangan adalah lebih baik daripada tinggalkan mereka dalam keadaan meminta-minta”


Mendengar cerita pelaburan, ramai yang seronok tentang pulangan serta impian menjadi kaya-raya. Tetapi bila timbulkan soal perlindungan, atau musibah yang bakal melanda, ramai yang tidak mahu mendengar. Tanggapan sebeginilah yang patut kita ubah di kalangan masyarakat melayu kita. Para isteri sekalian, ambil inisiatif ini untuk mengingatkan suami anda supaya mengambil perlindungan takaful yang secukupnya.

“Dan orang-orang yang (hampir) mati di antara kamu serta meninggalkan isteri, hendaklah berwasiat untuk isteri-isteri mereka, iaitu diberi nafkah saguhati (makan, pakai dan tempat tinggal) hingga setahun lamanya, dengan tidak disuruh pindah dari tempat tinggalnya. Kemudian jika mereka keluar (dari tempat tinggalnya dengan kehendak sendiri) maka tidaklah kamu bersalah…”

(Petikan dari Surah Al-Baqarah:240)

Para suami sekalian, jika anda benar-benar sayangkan isteri dan anak-anak, sediakanlah perlindungan untuk mereka. Kasih sayang bukan saja perlu ditunjuk semasa di dunia tapi juga selepas kita ‘pergi’ buat selamanya. Begitu juga pada sahabat-sahabat yang masih belum berumahtangga. Sudah tentu anda sayangkan ibu bapa kan? Jika apa-apa musibah berlaku pada anda (ditimpa penyakit dan terlantar sehingga tidak berupaya untuk bekerja), sanggupkah anda menyusahkan hari tua mereka? Rancanglah bermula dari sekarang.

Etiqa bantu institut pengajian tinggi

BUKIT MERTAJAM 27 April - Syarikat insurans, Etiqa Takaful Berhad (Etiqa) berjaya mengutip zakat perniagaan sebanyak RM1.9 juta sejak Februari 2006 yang digunakan untuk membantu beberapa institusi pengajian dan kebajikan di seluruh negara.

Pengarah Program Tanggungjawab Korporat Etiqa, Dr. Zulkifli Zakaria berkata, penggunaan wang zakat tersebut merupakan sebahagian daripada Program Tanggungjawab Zakat Korporat (CZR) Etiqa.

"CZR merupakan antara cara kami membantu mereka yang memerlukan sumbangan seperti yang dituntut agama sekali gus merapatkan organisasi ini dengan orang ramai," katanya yang juga Ketua Divisyen Syariah Etiqa ketika berucap merasmikan bangunan tambahan dua tingkat Madrasah Al-Aminiah, Permatang Pauh di sini, semalam.

Turut hadir Ketua Pegawai Eksekutif Etiqa Takaful Berhad, Tarmidzi Ahmad Nordin dan Pengetua Madrasah Al-Aminiah, Azamuddin Alang Hamzah.

Bangunan tambahan dua tingkat bernilai RM250,000 itu merangkumi enam buah bilik darjah termasuk dua buah bilik yang boleh ditukar menjadi dewan bila diperlukan.

Selain merasmikan bangunan tersebut, Etiqa turut menyampaikan insurans takaful berkelompok kepada 503 orang pelajar di madrasah itu yang bernilai RM10,000 dan sumbangan kakitangan Maybank Berhad berjumlah RM1,008.

Etiqa turut menyampaikan sumbangan alat tulis kepada kesemua pelajar madrasah itu.

Menurut Dr. Zulkifli, peruntukan pembinaan bangunan tambahan tersebut merupakan yang terbesar pernah disalurkan berbanding projek-projek CZR yang lain.

Katanya, antara projek CZR termasuk pembinaan surau bagi Yayasan Pengajian Islam Merbok, Kedah dan Yayasan Kebajikan Suria, di Tuaran Sabah, membina asrama bagi pelajar lelaki di Tahfiz Madrasah Ar-Rahmaniah, Neting, Kelantan serta mendirikan bangunan perpustakaan dan pentadbiran bagi Madrasah Pondok Darussalam, Kuala Ibai, Terengganu.

Ujar Dr. Zulkifli, projek di Madrasah Al-Aminiah merupakan yang ke-10 sejak CZR Etiqa dilancarkan pada Mac 2006.

Sementara itu, pengetua madrasah, Azimuddin mengucapkan terima kasih kepada Etiqa kerana sudi membina bangunan tambahan tersebut yang amat diperlukan demi keselesaan pembelajaran pelajar.

Beliau juga berharap lebih banyak syarikat korporat sudi tampil menghulurkan sumbangan bukan sahaja kepada Madrasah Al-Aminiah tetapi madrasah lain agar imej sekolah pondok dapat ditingkatkan dan dipandang tinggi oleh masyarakat.

RUJUKAN UTUSAN MALAYSIA

Monday, March 23, 2009

RIDER MEDIC SAVE

Rider Medic-Save boleh di sertakan bersama sijil keluarga individu Etiqa Takaful yang terpilih. pelan yang baru ini memberikan skim perlindungan yang direka khas memberi anda perlindungan perubatan yang menyeluruh. Ia dilengkapi dengan tuntutan bayaran balik perbelanjaan perubatan kemasukan hospital, pendedahan dan rawatan. Peserta akan menerima:

Faedah menyeluruh kemasukan dan pendedahan untuk pesakit dalam
Faedah rawatan kecemasan untuk pesakit luar
Pilihan lanjutan perlindungan
Kad perubatan untuk kemudahan pendaftaran ke penal hospital
Faedah kadar sumbangan cemerlang yang berpatutan
Pembaharuan terjamin sehingga umur 75 tahun


JADUAL MANFAAT TAKAFUL RIDER MEDIC-SAVE


KADAR SUMBANGAN TAHUNAN

Kadar sumbangan meningkat sebaik sahaja memasuki kumpulan umur yang berikut


Peserta hanya membayar 10% setiap kemasukan hospital dan pembedahan. Baki 90% akan dibayar terus kepada hospital setelah anda pulang.

PLAN SARJANA



Kami di Etiqa Takaful sedia memahami keperluan hidup anda, malah turut juga prihatin terhadap masa depan dan kehidupan anak-anak anda. Mereka bukan sekadar menerima pendidikan yang sewajarnya, kami turut pastikan anak-anak anda dilindungi sepenuhnya jika berlaku sesuatu yang tidak diingini berlaku ke atasnya.

Manfaat Perlindungan

  • Sekiranya berlaku kematian atau keilatan kekal menyeluruh ke atas pembayar, kesemua sumbangan asas termasuk Rider atas diri anak melainkan tabungan tambahan akan dilunaskan sehingga tarikh matang, anak meninggal dunia atau keilatan kekal menyeluruh, yang mana terdahulu.
  • Sekiranya berlaku kematian ke atas anak, kontrak ini akan membayar Manfaat Perlindungan berserta Akaun Peserta dan keuntungannya yang terkumpul.
  • Sekiranya berlaku keilatan ke atas anak, kontrak ini akan membayar manfaat keilatan seperti di dalam jadual yang ditetapkan.

Manfaat SampinganPendahuluan Dana Pendidikan - Pengeluaran wang daripada Akaun Peserta (AP) dibolehkan 3 tahun sebelum tarikh matang.

Manfaat MatangApabila kontrak ini matang, peserta akan menerima keseluruhan akaun jumlah terkumpul dalam AP termasuk keuntungan dari AP dengan lebihan Akaun Khas Peserta.

Manfaat Perlindungan Komprehensif - Manfaat sampingan perlindungan berikut boleh disertai dengan sumbangan tambahan.

  • Rider Bertempoh (Juvana Sahaja)
  • Rider Penyakit Kritikal (Pembayar Sahaja)
  • Rider Manfaat Hospital (Pembayar dan Juvana)
  • Rider Pampasan Kemalangan (Pembayar Sahaja)
  • Rider Manfaat Kematian dan Keilatan Akibat Kemalangan (Pembayar dan Juvana)
  • Rider Manfaat Pembayar (Pembayar Sahaja)
  • Rider Manfaat Pendapatan keluarga (Pembayar Sahaja)
  • Tabungan Tambahan

Kelayakan Penyertaan
Had Umur : Sehingga 17 tahun
Tempoh Penyertaan : 5 hingga 24 tahun
Umur Pada Tarikh Matang : 13 hingga 25 tahun
Perlindungan Minima : RM 10,000
Sumbangan Minima : RM 600 setahun (Asas dan Tabungan Tambahan)

Pembahagian Keuntungan / Lebihan
Pembahagian keuntungan dan lebihan adalah sebanyak 80% kepada peserta dan 20% kepada Takaful Nasional Sdn Berhad.
Peserta berhak menerima keuntungan dari Akaun Peserta dan lebihan dari Akaun Khas Peserta (Jika ada).

Pengecualian Cukai PendapatanKontrak ini layak menerima pelepasan cukai pendapatan tertakluk kepada keputusan muktamad Lembaga Hasil Dalam Negeri.

* Penting
Brosur ini hanya merupakan keterangan ringkas. Untuk mendapatkan bukti-bukti lengkap mengenai syarat dan peraturan, sila rujuk kepada kontrak anda.

PLAN PRIMA

Merupakan pelan Takaful keluarga yang menawarkan perlindungan serta simpanan yang dapat memenuhi keperluan semasa peserta. Pelan ini ditawarkan kepada individu yang berumur antara 6 bulan hingga 54 tahun sahaja.

pelan ini menberi jaminan manfaat perolehan setiap 3 tahun (anggaran 10% dari amaun perlindungan atas andaian pulangan pelaburan sebanyak 4 % keatas akaun peserta).

kadar pulangan yang lebih tinggi atau rendah akan mengubah jumlah jumlah pembayaran ini

peserta yang menyertai pelan ini mendapat manfaat perlindungan bila berlaku kematian atau keilatan kekal dan menyeluruh di sepanjang tempoh penyertaan sehingga tamat tempoh sijil walaupun manfaat perolehan sudah di bayar.

MANFAAT KHAS

perolehan setiap 3 tahun (survival)
Jaminan manfaat berjadual setiap tiga tahun, sehingga tamat tempoh plan,10% dari nilai amaun perlindungan dibayar atas andaian pulangan pelaburan sebanyak 4% keatas akaun khas peserta,

kematangan
semasa tamat tempoh kontrak yang disertai.

keilatan kekal menyeluruh (sehingga umur 65 tahun)

kematian
kematian termasuk atas sebab penyakit atau kemalangan


PERATURAN PENGUNDERAITAN

  • Had umur penyertaan
  • Minimun 6 bulan (tarikh lahir akan datang)
  • Maksima 54 tahun (tarikh lahir akan datang)
  • Tempoh sijil
  • 18, 21, 24, 27, dan 30 tahun
  • Umur matang maksimum
  • 84 tahun
  • Tempoh sumbangan
  • Selaras dengan tempoh sijil
  • Amaun sumbangan
  • Minimum RM 1200.00 setahun
  • Maksima tiada had
  • Perlindungan minimum
  • RM 10,000
  • Lat sumbangan
  • Tahunan, setengah tahunan, suku tahunan dan bulanan

PEMBAYARAN MANFAAT

Manfaat Kematian

Manfaat Kematian Akibat Penyakit

jumlah amaun perlindungan tanpa menolak manfaat perolehan yang sudah dibayar beserta jumlah akuan peserta terkumpul dan mudarabah dari akaun peserta.

Manfaat Kematian Akibat Kemalangan

Sama seperti Kematian Biasa

Manfaat Perolehan

Pembayaran berjadual, 10% dari nilai amaun perlindungan di bayar setiap tiga tahun sehingga tamat tempoh pelan, dan baki selebihnya di bayar apabila sijil matang.

Manfaat Keilatan Kekal Menyeluruh

Manfaat Keilatan Kekal Menyeluruh akibat penyakit (Sebelum umur 65 tahun)

Tahun Pertama : 20% dari jumlah amaun perlindungan tanpa menolak manfaat survival yang sudah dibayar. beserta jumlah akaun peserta terkumpul dan mudarabah dari akaun peserta.

Tahun Kedua : 40% dari Amaun Perlindungan
Tahun Ketiga : 40% dari Amaun Perlindungan

Bayaran sumbangan dikecualikan sementara manfaat keilatan dilunaskan keseluruhannya.

PLAN MESRA

Merupakan plan takaful keluarga yang menawarkan perlindungan serta simpanan untuk masa hadapan. Pelan ini di tawarkan kepada individu yang berumur antara 6 bulan hingga 60 tahun sahaja.

Peserta yang menyertai pelan ini akan mendapat manfaat bila berlaku kematian atau keilatan kekal dan menyeluruh di sepanjang tempoh penyertaan sehingga tamat tempoh sijil.

MANFAAT ASAS
  • Kematangan
  • semasa tamat tempoh kontrak yang disertai
  • Keilatan Kekal Menyeluruh
  • (sehingga umur 65 tahun)
  • kematian
  • termasuk kematian atas sebab penyakit atau kemalangan

CIRI-CIRI PELAN
  • Perlindungan berserta simpanan
  • Perlindungan boleh di sertai seawal umur 6 bulan
  • Penyertaan boleh bermula selewatnya umur 60 tahun
  • Peruntukan bukan lucuthak melalui sumbangan otomatik (non-forfeiture option in automatic contribution)
  • Tiada lien untuk juvana
  • Manfaat kematian dan keilatan kekal menyeluruh sehingga umur 65 tahun sahaja atau Menurut tempoh pelan asas(yang mana terdahulu)
  • Nilai tunai sijil - jumlah akaun peserta terkumpul

PERATURAN PENGUNDERAITAN
  • Had umur penyertaan
  • Minimun 6 bulan (tarikh lahir akan datang)
  • Maksima 60 tahun (tarikh lahir akan datang)
  • Tempoh sijil
  • Minimun 5 tahun
  • Maksima 79 tahun
  • Umur matang maksimum
  • 80 tahun
  • Tempoh sumbangan
  • Selaras dengan tempoh sijil
  • Amaun sumbangan
  • Minimum RM 600.00 setahun
  • Maksima tiada had
  • Perlindungan minimum
  • RM 10,000
  • Lat sumbangan
  • Tahunan, setengah tahunan, suku tahunan dan bulanan

PEMBAYARAN MANFAAT

Manfaat Kematian

Manfaat Kematian Biasa

Amaun Perlindungan + Jumlah Akaun Peserta + Mudharabah dari Akaun Peserta

Manfaat Kematian Akibat Kemalangan

Sama seperti Kematian Biasa

Manfaat Keilatan Kekal Menyeluruh

Manfaat Keilatan Kekal Menyeluruh akibat penyakit (Sebelum umur 65 tahun)

Tahun Pertama : 10% dari Amaun Perlindungan + Jumlah Akaun Peserta + mudharabah dari Akaun Peserta

Tahun Kedua : 10% dari Amaun Perlindungan
Tahun Ketiga : 10% dari Amaun Perlindungan
Tahun Keempat : 10% dari Amaun Perlindungan
Tahun Kelima : 60% dari Amaun Perlindungan

Bayaran sumbangan dikecualikan sementara manfaat keilatan dilunaskan keseluruhannya.

Manfaat Keilatan Kekal Menyeluruh akibat Kemalangan (Sebelum umur 65 tahun)Sama seperti Keilatan Kekal Menyeluruh akibat sebab biasa

Manfaat Keilatan Kekal Menyeluruh akibat penyakit atau kemalangan (Selepas umur 65 tahun)Tiada manfaat dibayar

Manfaat Kematangan

Akaun Peserta + Mudharabah dari Akaun Peserta + Lebihan dari Akaun Khas Peserta

PERBEZAAN TAKAFUL & INSURANS


*RIBA
  • peminjaman wang untuk tujuan mendapat keuntungan
  • penjanaan dana insurans melalui pelaburan dalam instrumen kewangan yang berurusniaga berasaskan faedah.
*MAISIR
  • mendapat sesuatu dengan cara mudah tampa berusaha mengerjakannya
  • peserta menbayar pinjaman premiun yang kecil dengan mengharapkan pulangan yang besar
*GHARAR
ketidakpastian di mana terdapat sesuatu yang ingin di sembunyi oleh sebelah pihak dan menimbulkan ketidakadilan kepada pihak yang lain.

Sunday, March 22, 2009

KONSEP ASAS TAKAFUL

Konsep asas takaful menggambarkan satu rancangan perlindungan berasaskan kepada hubungan persaudaraan insan, rasa saling tanggungjawab dan saling bekerjasama di kalangan peserta

AL-QASAMAH

Memelihara kehilangan nyawa seseorang dalam kes qisas. menurut jumhur ulama' , apabila berlaku satu pembunuhan, tanpa diketahui siapa pembunuhnya atau tidak ada bukti yang kukuh, maka perlulah bersumpah sebanyak lima puluh orang, dan jika tidak dapat lima puluh orang, maka orang yang berkenaan mesti bersumpah sebanyak lima puluh kali. Qasamah diwajibkan apabila tidak ada keterangan jelas tentang pembunuhannya, iaitu keterangan yang di berikan adalah lemah dan meragukan.

AQILAH

Di bawah sistem aqilah pula, setiap ahli masyarakat bersetuju untuk membantu ahli masyarakat yang lain jika berlaku pembunuhan secara tidak sengaja, atau membayar wang tebusan bagi membebaskan tawanan perang Muslimin.

TABARRU'

Tabarru' bermaksud menderma secara ikhlas. Dalam konteks Takaful, semua peserta bersetuju untuk saling membantu di kalangan mereka di atas niat yang sama.

AL-WAKALAH

Bermaksud wakil-mewakil, al-wakalah merupakan satu perlantikan seseorang untuk mengambil tempat orang yang melantiknya bagi menguruskan sesuatu perkara yang tertentu, atau pemberian kuasa kepada seseorang wakil untuk mengurus dan menjaga sesuatu perkara.

Pengendali Takaful adalah dihadkan kepada menguruskan dana bagi pihak wakil. Manakala Wakil bukan bertindak sebagai egen kepada peserta, tetapi menjadi wakil kepada Pengendali Takaful.

MUDHARABAH

Mudharabah ( Amanah Berkongsi Keuntungan) bermaksud perjanjian berkontrak antara pemberi modal dan pengusaha untuk tujuan menjalankan perniagaan dengan kedua-dua pihak bersetuju ke atas peraturan pembahagian keuntungan.

DEFINISI TAKAFUL

Dalam bahasa arab, kata dasar bagi perkataan 'Takaful' ialah 'kafala'yang bererti untuk memjamin, menjaga atau memelihara. oleh kerana 'Takaful' merupakan katanama yang berasal daripada kata kerja 'Takafala' maka ianya juga bererti 'saling menjamin, menjaga atau memelihara'.

Menurut Akta Takaful 1984, "Takaful" ertinya satu skim yang berasaskan persaudaraan, perpaduan dan bantuan bersama yang menyediakan pertolongan dan bantuan kewangan kepada peserta-peserta jika di perlukan di mana peserta-peserta sama-sama bersetuju untuk memberi sumbangan bagi maksud itu.

Hanya ada 8 pengendali takaful di malaysia.
Rujukan BANK NEGARA MALAYSIA